Michel Wuyts niet verrast over misstap Tom Boonen

Michel Wuyts niet verrast over misstap Tom Boonen

Michel Wuyts niet verrast over misstap Tom Boonen

Print
Wielercommentator Michel Wuyts is naar eigen zeggen niet verbaasd over het nieuws. "Als je er even bij stilstaat, kan ik niet echt zeggen dat ik verrast was", aldus de commentator op de VRT.

Wuyts begrijpt echter niet waarom Boonen zo'n scheve schaats heeft gereden. "De druk zal te groot zijn", besluit de commentator die de prestaties van Tom Boonen in wielerkoersen vaak heeft opgehemeld.

Wielerbond: niet officieel op de hoogte

Andere stemmen in het wielrennen benadrukken vooral dat het niet mogelijk is dat een topsporter experimenteert met drugs. Laurent De Backer van de Belgische Wielerbond praat het voorval niet goed, maar merkt tegelijkertijd op dat de Grote Markt van Brussel te klein is om er alle mensen te plaatsen die ooit eens cocaïne gebruikt hebben.

De Wielerbond betreurt ook dat het nieuws via de pers wordt verspreid. Officieel heeft de Wielerbond immers nog geen bericht gekregen.

Freddy Maertens kan het niet geloven

"Ik werd bleek toen ik deze morgen het nieuws in de krant las", geeft tweevoudig wereldkampioen Freddy Maertens toe. "Ik kan dit niet geloven", zegt hij. Maar voor de rest wil hij er geen commentaar op geven.

Van Impe: "Kan niet voor topsporter"

Lucien Van Impe omschrijft de misstap van Boonen als 'dom'. "Dit kan je als topsporter niet maken. Ook niet buiten competitie", zegt Van Impe aan Sporza. Het cocaïnegebruik van Boonen is een extra slag voor het wielrennen. De laatste Belgische winnaar van de Tour de France denkt overigens dat dit incident de carrière van Boonen geen goed zal doen.Lees ook:
De carrière van Tom Boonen in vogelvlucht
"Geen Tour de France voor Tom Boonen?"
Boonen vlucht naar Frankrijk
Parket bevestigt cocaïnegebruik van Tom Boonen

Meer sportnieuws