Japanse brandweerman reed 20 jaar lang zonder rijbewijs

Japanse brandweerman reed 20 jaar lang zonder rijbewijs

Japanse brandweerman reed 20 jaar lang zonder rijbewijs

Print
Een Japanse brandweerman reed meer dan twintig jaar lang zonder rijbewijs met ambulances en brandweerwagens door de straten van Takaoka City, tot hij onlangs bij een maandelijkse inspectie tegen de lamp liep.

Controleurs deden de ontdekking nadat de brandweerman zenuwachtig werd en aarzelde om zijn rijbewijs te laten zien. De argwanende inspecteurs stelden vast dat de man al sinds 1981 met een vals licentienummer rond reed en dat hij bij de controle het rijbewijs van zijn vader voorlegde.

De brandweerman verdedigde zich door te zeggen dat hij een perfecte chauffeur is, maar dat hij gewoon faalde op de theoretische tests. Tussen april 2003 en juni 2008 bestuurde hij 309 keer een ambulance en 97 maal een brandweerwagen. Nooit zou er zich een incident hebben voorgedaan.

Het stadsbestuur is echter onverbiddelijk. De brandweerman kreeg de bons en werd naar het politiekantoor geleid voor verhoor. "Zo'n ambtsovertreding is onvergefelijk en onverdedigbaar tegenover de inwoners", sprak een stadsbestuurder.

MEEST RECENT