Geen ambtenaars om boetes uit te schrijven

Print
Ranst - De gemeente beschikt nog niet over een ambtenaar die boetes voor parkeerovertredingen kan uitschrijven.

Dat gebrek werd de inzet van een discussie of je een zone kan creëren waarin maximaal twee uur kan geparkeerd worden. Het schepencollege wil zo’n zone rond de Oelegemse kerk. Daar komen in totaal zestien parkeerplaatsen. Zo lang de opknapwerkzaamheden aan de kerk duren, zullen er minder plaatsen zijn. Die beperking in het hart van Oelegem is nodig omdat het anders moeilijk is om in de handelszaken van de dorpskern te geraken.

Nu worden de parkeerplaatsen vaak ingenomen door mensen die een fietstocht maken en daarom blijven die auto’s lang staan. Het bestuur wil dat die chauffeurs in de buurt van de molen of het parochiecentrum parkeren. Dirk van Nimwegen (Groen!) noemde het een lege doos. “Hoe kan je nu zo’n maatregel nemen als je weet dat die niet afdwingbaar is? De politie kan niet verbaliseren door het ontbreken van de ambtenaar.”

Burgemeester Lode Hofmans (Open Vld) repliceerde dat die ambtenaar er binnenkort zal zijn. “Ik geef iedereen de raad die verkeersborden voor het parkeren te respecteren.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio