Boonen vlucht naar Frankrijk

Boonen vlucht naar Frankrijk

Boonen vlucht naar Frankrijk

Print
Uitgerekend de dag dat zijn positieve cocaïnetest uitlekt, maakt de Franse sportkrant L'Equipe bekend dat Tom Boonen zijn diensten heeft aangeboden aan de Franse wielerploeg Bouyges Telecom. Aangeboden, inderdaad.

De baas van Bouygues Telecom, Jean-René Bernaudeau, heeft de informatie in L'Equipe niet ontkend. "De overgang zit nog in het stadium van de onderhandelingen, maar het is dermate serieus dat ze zeer binnenkort kunnen afgerond worden," aldus de sportkrant. Hij zou er meer kunnen verdienen dan de ongeveer 500.000 euro die hij nu opstrijkt. Boonen zou zijn huidige ploegmaats Kevin Hulsmans en Wilfried Cretskens meenemen, maar niet Gert Steegmans.

Boonen vertrekt dus zelf, hij is niet aangezocht. Zijn manager Paul Degeyter heeft Boonen voorgesteld aan de Franse ploeg. Zijn komst zou de Fransen goed uitkomen, omdat Bouyges Telecom eventueel zou gaan samenwerken met T-Mobile en deze laatste operator wil de Belgische en Luxemburgse markt gaan bewerken. Volgens L'Equipe staat Patrick Lefevere een eventuele overstap van Boonen niet in de weg.

Lees ook:
Michel Wuyts niet verrast over misstap Tom Boonen
De carrière van Tom Boonen in vogelvlucht
"Geen Tour de France voor Tom Boonen?"
Parket bevestigt cocaïnegebruik van Tom Boonen

Meer sportnieuws