Onenigheid over heraanleg Grote Markt Lier

Onenigheid over heraanleg Grote Markt Lier

Onenigheid over heraanleg Grote Markt Lier

Print
Lier - CD&V/N-VA verwerpt als enige meerderheidspartij het plan Robberecht voor de heraanleg van de Lierse Grote Markt. Het kartel wil eerst de raadpleging van de bevolking.

Het plan van architectenbureau Robberecht stuurt het verkeer in twee richtingen voorbij de Delhaize. Daar wil CD&V/N-VA niet van weten. “Dat creëert een zeer onveilige situatie. Bovendien wordt de pleinfunctie geschonden door het autoverkeer langs de terrassen te laten rijden. Ten derde stuurt dit plan heel wat verkeer door straten in de omgeving van de Grote Markt die daarvoor niet geschikt zijn”, vertelt N-VA-voorzitter Toon Vaessens.

Maximale inspraak

“We hebben onze coalitiepartners laten weten dat wij eerst de bevolking over dit plan willen raadplegen. Als een meerderheid het plan Robberecht toch zou zien zitten, leggen wij ons daarbij neer en zullen we het plan loyaal uitvoeren. Open Vld, Lier Leeft en Lier&Ko wilden daar niet van weten. Nochtans vermeldt ons bestuursakkoord een maximale inspraak van de bevolking”, zegt CD&V-voorzitter Marc Franquet.

Het schepencollege zou vandaag dinsdag een standpunt over de heraanleg innemen, zodat – op uitdrukkelijke vraag van Open Vld – het plan Robberecht tijdens de gemeenteraadszitting van 23 juni gestemd kan worden. Wellicht vindt dit plan nu in de gemeenteraad geen meerderheid meer.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio