"Lukas mist zijn tweelingzusje nu al"

Lukas mist zijn tweelingzusje nu al

"Lukas mist zijn tweelingzusje nu al"

Print
Een zes maanden oude baby stierf vrijdag in kinderdagverblijf ’Het Kabouterhuisje’ in Zellik-Asse. Wellicht gestikt in haar fruitpap. Vandaag, vindt de autopsie plaats op het lichaampje van Lissa Dombrecht (foto).

De ouders begrijpen niet dat de kinderverzorgsters niet eens wisten wat ze moesten doen toen Lissa niet meer bewoog.

De overgebleven doosjes suikerbonen staan in de woonkamer voor het geval er toch nog iemand op uitgesteld kraambezoek zou komen. Bij de zwartwitfoto van Lissa, de ene helft van de tweeling die zes maanden geleden werd geboren, branden kaarsjes.

Twee wolken van baby's

Yves Dombrecht (38, foto) en zijn vrouw Veerle Tirry (35) kunnen het maar niet vatten dat Lissa er niet meer is. Vrijdagmiddag stierf hun dochtertje in de kindercrèche om de hoek. Wellicht gestikt in haar fruitpap. “We hebben zo naar de tweeling verlangd. En nu dit. Ik weet niet of we dit drama ooit zullen kunnen verwerken. Hoe klein hij ook is, Lukas lijkt zijn zusje nu al te missen”, snikt de vader.

“Het liep allemaal zo perfect. Twee wolken van baby’s, een opvang vlakbij de deur. We verwijten niemand iets. Alleen begrijpen we niet dat er maandag al gewoon kindjes werden opgevangen in de crèche terwijl het onderzoek nog niet eens afgerond is.”

Uit het proces-verbaal blijkt dat de baby na het eten op het buikje in bed is gelegd. Een tijd later, toen de kinderverzorgster het meisje uit de wieg nam, gaf het geen teken van leven meer en zag het helemaal wit. Reanimatiepogingen, zowel door de in paniek opgetrommelde vader en later ook door artsen van het MUG-team van het UZ in Brussel, kwamen te laat. “Of er vooraf al een medisch probleem was, zal de autopsie moeten uitwijzen”, zegt de parketwoordvoerder.

Nu in het nieuws