Parket bevestigt cocaïnegebruik van Tom Boonen

Parket bevestigt cocaïnegebruik van Tom Boonen

Parket bevestigt cocaïnegebruik van Tom Boonen

Print
Een controle buiten competitie was er voor Tom Boonen teveel aan. Drie dagen voor de ronde van België op 25 mei testte hij positief op het gebruik van cocaïne. Het parket van Turnhout heeft dat intussen bevestigd. De huiszoekingen maandagavond leverden niets op. Boonen werd niet gearresteerd, enkel verhoord.

Er waren gisteravond nog huiszoekingen in de huizen van zijn ouders en van zijn vriendin Lore.

De naam van Boonen in verband met cocaïne werd al eens gelost door intussen ex-veldrijder Tom Vanoppen. Hij werd eind december betrapt op cocaïne door Vlaamse dopingcontroleurs. Volgens Vanoppen, een zeer goede vriend van Boonen, kreeg hij het poeder van Tom. Boonen dus als dealer, maar dat werd in alle toonaarden ontkend.

Glamourboy

Het gaat van kwaad naar erger met de glamourboy uit Balen. Vorige week moest hij zijn rijbewijs inleveren op de ring rond Mol waar hij tegen het dubbele van de toegelaten 90 per uur reed. Boonen blies 1 promille in de alcoholtester. Resultaat: twee weken rijverbod. Zes weken voordien was zijn rijbewijs al eens voor twee weken ingetrokken. En iedereen herinnert zich nog de foto's van zijn gele Lamborghini die gedeukt in de gracht lag.

Zijn grootste echte wapenfeit was winst in Parijs-Roubaix en de groene trui in de laatste Tour. Resultaten die hem een zeer bijzondere status geven, maar in welke mate de cocaïne zijn imago gaat besmeuren, zal de komende dagen blijken.

Lees ook:
Michel Wuyts niet verrast over misstap Tom Boonen
De carrière van Tom Boonen in vogelvlucht
"Geen Tour de France voor Tom Boonen?"
Boonen vlucht naar Frankrijk

MEER SPORTNIEUWS