Onderwijs Sint-Gillis-Waas in beeld

Sint-Gillis-Waas - Het gemeentearchief van Sint-Gillis-Waas en de Heemkundige Kring De Kluize brengen het verleden van het lokale onderwijs in beeld. Erfgoedliefhebbers kunnen op verschillende locaties zien hoe het onderwijs in al die jaren evolueerde.

In het Oud-Vredegerecht van Sint-Gillis-Waas aan de Kerkstraat 63 worden de scholen uit Sint-Gillis-Waas, De Klinge en Meerdonk voorgesteld. Het gemeentearchief zorgt daarbij voor achtergrondinformatie over de geschiedenis van de scholen en illustreert dit met een aantal archiefdocumenten. De Heemkundige Kring toont een uitgebreide collectie klasfoto’s uit het verre en meer nabije verleden van de dorpsscholen. Wandkaarten, houten schoolbanken, griffels en oude schoolboeken brengen de sfeer van toen terug.

Het Oud-Gemeentehuis van Sint-Pauwels aan de Dries 19 vormt het decor voor een soortgelijke tentoonstelling over het onderwijs in Sint-Pauwels. Een zorgvuldige selectie van foto’s uit het rijke fotoarchief van de Heemkundige Kring brengt het schoolleven in beeld. Archiefdocumenten verlenen ook hier de nodige informatie over de geschiedenis van het onderwijs in Sint-Pauwels en de evolutie van de gemeenteschool.

RoVH
De tentoonstelling in het Oud-Vredegerecht is nog geopend op zondagen 15 juni en 17 augustus van 10 tot 12.30u. De tentoonstelling is ook te bezoeken op 9 augustus van 16 tot 20u ter gelegenheid van de braderij en tijdens de kermisweek van 7 tot 10 september.
In het Oud-Gemeentehuis van Sint-Pauwels kun je nog terecht tijdens de kerkpleinfeesten van 21 juli en de kermisweek van 14 tot 16 september. Meer info bij Kenneth Colleman, 03-233.62.05, archief@sint-gillis-waas.be.
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio