Slachthuis overvallen om viswinkel te openen

Antwerpen - Vier twintigers worden vervolgd voor een gewapende overval bij slachthuis Salembier. Volgens de aanklager gebruikten ze de buit van 33.000 euro om een viswinkel te openen en drugs uit Marokko te betalen.

Toen de vrouw van de zaakvoerder van Salembier, een vleesverwerkend bedrijf aan de Slachthuislaan, op 4 december 2006 in haar auto stapte, werd ze beroofd. Drie gemaskerde mannen sprongen uit een Peugeot en graaiden haar handtas mee. Naast de dagrecette van 33.000 euro zaten er een gsm en nog 1.000 euro in. De vrouw herinnerde zich hoe ze eerder al onbekenden opmerkte op het bedrijfsterrein en ook dat het alarm verstoord was door een doosje onder de poort.

Een anonieme bron duidde vier verdachten aan. Zijn verklaringen werden grotendeels bevestigd door een minderjarige. Hij vertelde dat de vluchtauto was gehuurd in Schilde en wist ook wat er met de buit was gebeurd. Volgens hem sloot Younes E.F. op 21 december 2006 een huurovereenkomst voor een viswinkel in de Brederodestraat. De inrichting werd cash betaald. Een ander deel zou hebben gediend om een drugstransactie te financieren.

Younes E.F. werd op 14 juli 2007 aan de Franse grens gevat met cannabis, waarvoor hij in een Franse cel belandde. De procureur eist voor hem en drie kompanen, die verstek lieten, drie jaar. Advocate Erica Caluwaerts pleitte de vrijspraak. Volgens zijn reispas was Younes E.F. in december 2006 in Marokko en werd de overval door de echte daders in zijn schoenen geschoven.

Vonnis 25 juni.

SdK
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio