Brand bij Indaver aan Boomsesteenweg

Brand bij Indaver aan Boomsesteenweg

Brand bij Indaver aan Boomsesteenweg

Willebroek - Opgeslagen afval ging vermoedelijk door zelfontbranding branden in een open loods op het terrein van Indaver aan de Boomsesteenweg. De brandweer kreeg het vuur snel onder controle.

Het ging om huishoudelijk afval en bedrijfsafval, gelijkgesteld aan huishoudelijk afval, dat op het terrein van Indaver wordt verzameld. Als er zowat 600 ton ligt, wordt het met grote vrachtwagens afgevoerd naar de verbrandingsinstallaties in Beveren.

“Nu lag er zo’n 300 tot 400 ton opgeslagen. Om 19u bemerkten de werknemers van de pmd-afdeling plots rook. De brandweer was snel ter plaatse en kreeg het vuur snel onder controle”, vertelt Indaver-woordvoerder Jos Artois.

De korpsen van Boom, Bornem en Puurs kwamen Willebroek helpen met de toevoer van water. “Er zijn luchtmetingen uitgevoerd en die gaven geen abnormale waarden aan en zeker niet van schadelijke stoffen”, weet burgemeester Marc De Laet (sp.a). Er bleef nog een tijd lang een brandweerploeg ter plekke om eventueel opflakkerend vuur onmiddellijk te blussen.

JB
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio