Vier jaar geëist voor kopstuk Aldi-bende

Boom - De zogenaamde Aldi-bende is maandag voor de strafrechter verschenen. De aanklager eist vier jaar voor het kopstuk en drie jaar voor de andere leden van de bende.

De federale politie kwam de vijf zware jongens in augustus 2007 op het spoor. Via een groot gat in de muur probeerden ze bij bedrijven en grootwarenhuizen brandkasten buiten te slepen. Op 9 september 2007 onderschepte de politie een Mercedes en een Audi op weg naar Antwerpen. Zij zagen hoe een sportzak werd weggegooid. Daarin zat ruim 15.000 euro, afkomstig van een kraak bij de Aldi in Tongeren. In de Mercedes zaten leider Ramadan L. (41), Agim K. (48) en Lulzim K. (42). In de Audi zaten tussen het inbrekersmateriaal Naim K. (34) en Bujar A. (26).

Uit verder onderzoek bleek dat dezelfde bende op 3 september 2007 ook had ingebroken bij Aldi in Boom. Daar werden op flessen water die aan het gat in de muur stonden vingerafdrukken gevonden van Naim K. De ex-Oost-Europeanen waren ook gekend bij Interpol in Duitsland, Spanje en Frankrijk.

De aanklager eist vier jaar voor Ramadan L., de anderen riskeren drie jaar. De rechter beperkte de schadeclaim van Aldi bij gebrek aan bewijsstukken voorlopig tot één euro. Vonnis op 25 juni.

SdK
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio