Mechelse chauffeurs staken meer dan verwacht

Mechelse chauffeurs staken meer dan verwacht

Mechelse chauffeurs staken meer dan verwacht

Mechelen - Er hebben meer chauffeurs uit het Mechelse dan verwacht deelgenomen aan de actiedag voor meer koopkracht. Wie gisteren een bus probeerde te nemen, was er in de meeste gevallen aan voor de moeite.

De staking in de provincie Antwerpen was aangekondigd, maar zelfs de vakbondsmensen hadden niet verwacht dat zo weinig mensen aan het werk zouden gaan. ”Er hebben nog minder bussen gereden dan verwacht”, zegt Freddy De Wilder van ACV Openbare Diensten.

“Tevreden”

”In de stelplaatsen in Heist-op-den-Berg en Mechelen zijn amper bussen vertrokken. Ook in Tremelo reden er maar een paar. Het overgrote deel heeft niet gereden. We zijn tevreden dat zoveel chauffeurs het werk hebben neergelegd en mee zijn gaan staken in Antwerpen. De overlast was groot, maar dat hadden we vooraf aangekondigd. De meeste mensen hebben wel een dagje iets anders kunnen regelen. Voor onze chauffeurs was het ook geen dag vakantie, want wie niet werkte werd in Antwerpen verwacht om mee actie te voeren”, aldus De Wilder.

”Daarmee is bewezen dat dit onderwerp ook in het Mechelse leeft. Er is geld voor grote projecten, maar voor de chauffeurs is er geen geld. Dat kan niet blijven duren”, besluit De Wilder.


BePr
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio