Amusementskoffer voor bejaarden kan jury bekoren

Vier leerlingen van het Heilig Hart van Maria Instituut uit Berlaar hebben de tweede prijs in de GRAM-wedstrijd voor de zachte sector in het beroepsonderwijs behaald. Daarmee scoren ze het beste in onze regio. Ze ontwierpen een animatiekoffer voor bejaarden.

De vier meisjes van het zevende jaar Thuis- en bejaardenzorg werden maandagmorgen in de bloemetjes gezet door de jury van GRAM (Gilde voor Revaluatie Arbeid en Motivatie). Met de prijs willen de organisatoren de leerlingen uit het beroepsonderwijs tonen dat ze ook iets in hun mars hebben. Het Berlaarse project werd uit tientallen andere Antwerpse projecten uitgekozen. ”We hebben veel werk in dit project gestoken. We zijn er een heel jaar mee bezig geweest”, zegt Steffi Van Besouw.

”We hebben na grondige research allerlei spelvormen bedacht voor bejaarden. Zowel dementerende als niet-dementerende ouderen kunnen ermee aan de slag. Er zit materiaal in onze koffer om pannenkoeken te bakken, te masseren, te knutselen, te kwissen, enzovoort. We proberen de mensen vooral te stimuleren”, legt het viertal uit. Het startkapitaal verzamelden de meisjes door een massagedag en een soepfestijn op poten te zetten. De koffer zal op school blijven staan, zodat de nieuwe generatie leerlingen er ook mee aan de slag kan.

BePr

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio