Dertig serviceflats in nieuw rusthuis

Het Herentalse OCMW droomt ervan om in de bouw van het nieuwe woon- en zorgcentrum op de Vorselaarsebaan ook dertig serviceflats te integreren. Het complex moet het huidige Sint-Annarusthuis vervangen. Voor de serviceflats vraagt het OCMW een voorafgaande vergunning aan.

In opdracht van het Herentalse OCMW tekent een architect plannen uit voor de bouw van een nieuw woon- en zorgcentrum naast het Sint-Annarustoord op de Vorselaarsebaan. Daarmee breidt het tehuis meteen uit van de huidige negentig bedden naar 120, waarvan negen voor kortverblijf. Ook bevat de nieuwbouw vijftien plaatsen voor dagverzorging.

“We willen daarin ook dertig serviceflats integreren”, zegt de Herentalse OCMW-voorzitter Fons Michiels (CD&V). “Dat kan bovenop of aansluitend naast het nieuwe woon- en zorgcentrum. Die serviceflats moeten senioren in staat stellen zelfstandig te blijven wonen.”

Start bouw in 2010

Omdat die serviceflats nog niet in het goedgekeurde zorgstrategisch plan voor de nieuwbouw begrepen waren, moet het OCMW daarvoor nu eerst een voorafgaande vergunning aanvragen. “Dat moet passen in de programmatiecijfers van de Vlaamse regering”, stelt Michiels. “Vervolgens moet ook de financiering nog rond komen.”

Hij hoopt dat de bouw van het complex in 2010 kan starten en eind 2012 klaar is. De bestaande gebouwen van Sint-Anna krijgen nadien een andere invulling.

HO

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio