Gewest maakt kruispunt ringlaan compacter

Turnhout - Het Vlaamse gewest is klaar met een herinrichtingsplan voor het kruispunt van de Turnhoutse ring met de Kwakkelstraat en Oude Dijk. De overheid is van plan deze oversteek compacter aan te leggen, zodat die veiliger is voor zwakke weggebruikers.

Meerdere kruispunten van de Turnhoutse ring met zijstraten prijken op het lijstje van gevaarlijke verkeerspunten van het Vlaamse gewest. Enkele daarvan nam de overheid al onder handen, het volgende op het werkprogramma is dat van de Parklaan met Kwakkelstraat en Oude Dijk. Volgens het ontwerp moet deze oversteekplaats compacter en veiliger worden. Onder andere het kruisend langzaam verkeer en zwakke weggebruikers krijgen daardoor meer comfort.

Een belangrijk item op dit kruispunt is de verkeersmassa die van het warenhuis Carrefour komt en hier een terugkeerbeweging maakt. Om dat soepeler te laten verlopen, plant het gewest er een verlenging van de middenberm en een semi-conflictvrije regeling van de verkeerslichten. Dat moet de wachtrijen voor het terugkeren sneller wegwerken.

Het project is voor 356.885 euro aanbesteed.

HO
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio