Kids & Co verzorgt alle kinderopvang

Herenthout - Alle Herenhoutse kinderopvang­instanties bundelen voortaan de krachten. Voor opvang hoeven ouders alleen bij het deurtje van Kids & Co aan te kloppen.

Met doopsuiker en een babyborrel verwelkomt het OCMW haar nieuwste spruit. “We vieren de geboorte van een centraal contactpunt voor kinderopvang, opvoeding en ondersteuning. Kortweg CKO³. De boreling luistert naar de naam Kids & Co. Inwoners kunnen met al hun vragen over opvang terecht op één aanspreekpunt. Het is een testproject van de Vlaamse overheid. Op het einde van het jaar volgt een evaluatie”, verduidelijkt OCMW-voorzitter Patrick Heremans (GBL).

Alle opvangvoorzieningen voor kinderen tussen 0 en 12 jaar nemen deel. “De crèches Tinimini en De zonnewijzer, de Speelpleinwerking, de Kinderclub, de Landelijke Kinderopvang en de Jannemietjes doen mee. We centraliseren het lokale aanbod. Onthaalbediende Pascal Verkammen zetelt zich in de Kloosterstraat. Ouders hoeven niet meer langs het OCMW-gebouw te komen. Hopelijk werkt deze aanpak drempelverlagend.”

Naast de klassieke opvang, wordt er ook opvoedingsondersteuning aangeboden. “Wie vragen heeft, is welkom in ‘t Opvoedingsateljee”, belooft coördinator Els Alen. Kids & Co wil zo snel mogelijk groeien. “Via enquêtes brengen we de tekorten aan opvang in kaart. Aan de hand daarvan stimuleren we nieuwe initiatieven. We willen samenwerken met de sport-, jeugd- en cultuurdienst. Zo zoeken we creatieve oplossingen voor het eventuele opvangtekort”, voorspelt beleidsmedewerkster Els Thijs.

StLa
014-50.27.76, www.ocmherenthout.be
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio