Aangepast kunstproject mag blijven

Mol - De Academie voor Beeldende Kunsten zette een proefproject op poten voor leerlingen met speciale noden. Het heeft een goede evaluatie, en bijgevolg een verlenging gekregen.

In het deeltijds kunstonderwijs loopt een proefproject voor leerlingen met speciale noden. Via aangepaste begeleiding en benaderingswijze kunnen ook zij zich op een creatieve manier uiten. De Academie voor Beeldende Kunsten in Mol werkt rond aangepaste beeldende vorming. Een werkgroep beoordeelt de verschillende tijdelijke projecten en stuurt bij waar het nodig is.

Positieve evaluatie

“De werking heeft een zeer positieve evaluatie gekregen van de inspectie”, verklaart Vlaams volksvertegenwoordiger Hans Schoofs (Open Vld). “Het Vlaams Parlement engageert zich om een nieuw decreet uit te schrijven voor het deeltijds onderwijs. In afwachting van dit decreet worden al enkele knelpunten weggewerkt in een voorstel. Het Molse project kan daardoor worden verlengd met twee jaar. Eens het nieuwe decreet er is, zal het project in de Academie vaste vorm krijgen.” De inspectie beoordeelt momenteel alle opleidingen voor mensen met speciale noden. Degenen die niet aan de verwachtingen voldoen, worden stopgezet.

NeCa
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio