Nederlanders vieren ook in Antwerpen zege tegen Italië

Nederlanders vieren ook in Antwerpen zege tegen Italië

Nederlanders vieren ook in Antwerpen zege tegen Italië

Print
Antwerpen - Een uur voor aanvang van de wedstrijd Nederland - Italië was het al dringen geblazen op het terras van café De Lawine op de Antwerpse Grote Markt. De sfeer zat er al goed in, de pinten gingen vlotjes over de toog en enkele Nederlanders waren aan het verbroederen met een delegatie Italianen.
Gazet van Antwerpen volgde de eerste grote klepper van Euro 2008 mee op een groot scherm én zag Sneijder en co Italië vernederen.

“Kijk nou, de Pelchen komen ook al naar de Nederlandse balkunstenaars kijken”, zegt Freek, een Nederlander die in Antwerpen woont.“Als Nederland speelt, is het altijd leuk, we gaan trouwens winnen met minstens drie doelpunten verschil.”

Demetrio is Italiaan en iets voorzichtiger: “We winnen met 1-0, Italië is gewoon beter. De sfeer bevalt me hier trouwens wel, we hebben al enkele pintjes gedronken met de Nederlanders.”

Als het Wilhelmus weerklinkt, zingen de Nederlanders uit volle borst mee. Loeki de leeuw is ook van de partij en dat zorgt voor extra sfeer. De wedstrijd begint en de beste kansen zijn voor Nederland.

De hoofdrol is voor Ruud Van Nistelrooy. Eerst claimt hij een strafschop, even later mist hij een reuzenkans en kort daarop is het toch raak. Het terras gaat uit de bol.

Drinkeeeuuh!

Enkele Vietnamezen die toevallig passeren kijken verbaasd en maken van de gelegenheid gebruik om snel enkele foto’s te nemen. Weer wat minuten nadien maakt Wesley Sneijder er 2-0 van en is het hek helemaal van de dam. De sfeer blijft opperbest en tijdens de rust druipen de meeste Italianen toch stilletjes af. De Nederlanders winnen uiteindelijk met 3-0 en de harde kern concentreert zich verder op een andere activiteit die ze best leuk vinden: pinten drinken, maar dan wel halve liters, want de overwinning smaakt zoet en de dorst is groot. Drinkeeeuuh!!!

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio