Nederland vernedert Italië met 3-0

Nederland vernedert Italië met 3-0

Nederland vernedert Italië met 3-0

Print
Nederland heeft zijn start op dit EK niet gemist: het vernederde Italië met 3-0. Voor rust scoorden onze noorderburen twee keer in slechts vijf minuten. Van Bronckhorst maakte de vernedering compleet door in de slotfase de 3-0 tegen de Italiaanse netten te koppen. Het was al drie decennia geleden dat het Nederlandse elftal nog kon winnen van Italië. Oranje staat door de zege alleen aan kop in groep C.

De match ging fel van start met kansen voor beide ploegen. Halfweg de eerste helft knalde Sneijder vanop links de bal voor het Italiaanse doel, waarop Van Nistelrooy de 1-0 binnen tikte. Hoewel de Nederlander duidelijk buitenspel stond, keurde de scheidsrechter het doelpunt niet af en wees hij naar de middenstip. Een Italiaan lag geblesseerd buiten de lijnen.

Sneijder

Vijf minuten een corner voor Italië. De bal werd van de lijn gehaald door Giovanni Van Bronckhorst, die meteen een spurt van zo'n vijftig meter inzette op de rechterflank. Hij passte de bal van ver enig mooi naar Kuijt, die met het hoofd aflegde voor Sneijder. De middenvelder van Oranje, maandag ook jarig, maakte er met een fraaie volley in de korte hoek 2-0 van.

Na rust trok Italië naar voren, maar de Nederlanders controleerden de wedstrijd. Pas toen coach Donadoni vers bloed bracht met Grosso en Del Piero, dreigde de Azzurri. Beide invallers gingen hun kans, maar Van der Sar hield zijn netten schoon. Luca Toni liet bovendien een open kans liggen.

Van Bronckhorst

In de tachtigste minuut zweefde Van der Sar een vrijschop van Pirlo uit zijn doelvlak. Meteen daarop volgde een counter van Oranje. Kuyt stuitte op Buffon, maar kon de bal nog voor brengen en daar kopte Van Bronckhorst de 3-0 tegen de touwen. Boeken toe voor Italië.

De tweede wedstrijd van de 'Groep des Doods' overtrof alle verwachtingen. Oranje staat door de zege alleen aan kop in groep C, terwijl Italië eenzaam laatste staat. Vrijdag treft Italië Roemenië en volgt het duel tussen Nederland en Frankrijk.


Herbeleef elk doelpunt

Tijdens het Europees kampioenschap voetbal kunt u dankzij onze exclusieve Virtual Replay-applicatie elk doelpunt herbeleven alsof u er zelf bij was. U kunt de goals herbekijken en analyseren vanuit verschillende invalshoeken. Ook enkele beslissende fases uit de wedstrijd komen aan bod.


Scheidsrechter: Fröjdfeldt.
Toeschouwers: 30.000.
NEDERLAND: Van der Sar, Boulahrouz (77' Heitinga), Ooijer, Mathijsen, Van Bronckhorst, De Jong, Engelaar, Van der Vaart, Sneijder, Kuyt (81' Afellay), Van Nistelrooy (71' Van Persie).
ITALIË: Buffon, Panucci, Materazzi (54' Grosso), Barzagli, Zambrotta, Gattuso, Ambrosini, Pirlo, Camoranesi (75' Cassano), Di Natale (64' Del Piero), Toni.
Doelpunten: 26' Van Nistelrooy 1-0, 31' Sneijder 2-0, 79' Van Bronckhorst 3-0
Gele kaarten: Toni, Zambrotta, Gattuso, De Jong