Boskamp ontvlucht verveling van ‘kloteberg’

Boskamp ontvlucht verveling van ‘kloteberg’

Boskamp ontvlucht verveling van ‘kloteberg’

Print
VT4 zit met een probleem in het Zwitserse Wengen. Het ziet er naar uit dat Johan boskamp, één van de analisten, misschien niet terugkomt om de twee resterende wedstrijden van Nederland te analyseren. Na de wedstrijd Nederland-Italië hield Boskamp het voor bekeken en het is niet duidelijk of hij terugkomt.

Alle analisten vervelen zich stierlijk in het kleine, Zwitserse bergdopje. “Hij denkt er nog over na,” aldus de wandelgangen, maar Boskamp sakkert voortdurend dat hij “de hele dag op die kloteberg zit te kijken.”

Officieel wil hij er niet veel over kwijt, of toch dit: “Er wordt op 50 kilometer van hier een wereldpartij gespeeld en ik zit hier tegen die berg om nog eens te vertellen wat de mensen al lang gezien hebben.”

Ook Gunter Schepens liet al in een andere krant blijken wat hij van Wengen vond. “Hier valt echt geen bal te beleven, maar gelukkig is er nog voetbal op tv. Na de uitzending wat lol gaan trappen in het dorp is er ook al niet bij. Het laatste treintje keert al om middernacht terug.”

VT4 heeft nochtans moeite genoeg gedaan om hun hele hebben en houden op de berg te krijgen. Het trok met 60 man en met 14 ton materiaal naar Wengen. Kamers werden ontruimd en omgevormd tot redactie, schmink, montage. De inleescel staat naast een ontmanteld hemelbed.

“Er is gekozen voor het hart van de Alpen, maar een geschikte locatie vinden, was niet eenvoudig”, zegt Jan Wynants verantwoordelijk voor de productie.
“Het grote voordeel is dat je een team creëert. We zijn hier op kamp. Iedereen voelt zich betrokken en doet veel meer dan hij eigenlijk hoort te doen. Dat maakt het uniek.”