Roemenië speelt gelijk tegen Frankrijk

Roemenië speelt gelijk tegen Frankrijk

Roemenië speelt gelijk tegen Frankrijk

Print
Het duel tussen Roemenië en Frankrijk eindigde zonder doelpunten. De beste kansen kwamen uit het Franse kamp, maar een sterke Roemeense verdediging hield elke dreiging tegen.

Les Bleus moesten zonder de geblesseerden Vieira en Henry starten. Gedurende de hele wedstrijd dwongen ze de Roemenen in het defensief. Anelka kreeg tijdens de eerste helft, meestal op voorzet van Ribéry, de beste kansen, maar kon ze niet verzilveren. Voor de rust kregen maar liefst drie Roemenen een gele kaart.

Roemeense muur

Ribéry creëerde in de tweede helft de beste doelkansen. Toch had ook hij het erg moeilijk om voorbij de Roemeense muur te geraken. Trainer Domenech plaatste twee aanvallers op het veld, maar ook dat mocht niet baten. De eerste wedstrijd van de 'Groep des Doods' eindigde zonder doelpunten. De Franse doelman moest niet eens echt in actie schieten, terwijl zijn Roemeense collega twee ballen redde.

Na de flauwe match moeten beide ploegen zich tevreden stellen met één punt. Het is het eerste gelijkspel op Euro 2008.

Scheidsrechter: González.
Toeschouwers: 30.585.
ROEMENIË: Lobont, Contra, Tamas, Goian, Rat, Cocis (64' Codrea), Radoi (93' Niculae), Chivu, Nicolita, Niculae, Mutu (77' Niculae).
FRANKRIJK: Coupet, Sagnol, Thuram, Gallas, Abidal, Ribéry, Toulalan, Makélélé, Malouda, Anelka (72' Gomis), Benzema ('76 Nasri).
Gele kaarten: Niculae, Contra, Goian, Sagnol


Herbeleef elk doelpunt

Tijdens het Europees kampioenschap voetbal kunt u dankzij onze exclusieve Virtual Replay-applicatie elk doelpunt herbeleven alsof u er zelf bij was. U kunt de goals herbekijken en analyseren vanuit verschillende invalshoeken. Ook enkele beslissende fases uit de wedstrijd komen aan bod.