Bölöni wil titel, beker en kwalificatie Champions League

Bölöni wil titel, beker en kwalificatie Champions League

Bölöni wil titel, beker en kwalificatie Champions League

Print
Laszlo Bölöni (55), de nieuwe trainer van Standard, spreekt straffe taal bij zijn aanstelling in de vurige stede. “Ik ga met Standard voor het maximum. Voor het kampioenschap, voor de beker en voor de kwalificatie voor de Champions League.”
BR>

Hoe bent u in contact gekomen met Standard?

“Ik loop nu al 21 jaar in het West-Europese voetbal rond. Dan kan het bijna niet anders of je pad kruist dat van Luciano D’Onofrio. Vooral toen ik trainer was in Portugal hadden we veel contact. Twee weken geleden belde D’Onofrio me met de vraag of ik interesse had om Standard te trainen. Ik wist niet eens dat Michel (Preud’homme, nvdr) er weg was maar moet zeggen dat ik totaal verrast was door die vraag. Ik heb dan snel mijn cv naar Luik gestuurd.”

Kent u de kern van Standard een beetje?

“Namen ken ik niet, maar ik heb een redelijk goed zicht op de kwaliteiten van de ploeg. In 2007 zag ik nog een wedstrijd van Standard en sindsdien is er niet veel veranderd aan de ploeg. Ik heb ook nog veel relaties in België. Die hebben mij een heel positief beeld opgehangen over de sportieve mogelijkheden. Ik verkoos Standard boven Rapid Boekarest omdat de uitdaging hier veel groter is: opnieuw voor de titel gaan, doorstoten naar de Champions League.”

In één jaar kan u niet veel opbouwen in Luik?

“Ach, het voetbal zit tegenwoordig zo in mekaar. Aan het einde van het seizoen wil iedereen kunnen evalueren en bijsturen. In 1987 kwam ik naar België om te voetballen voor Racing Jet. Ik kreeg een contract van één jaar, maar 21 jaar later ben ik nog altijd in het westen actief in het voetbal. Eén jaar Standard betekent dat ik hier zo efficiënt mogelijk zal moeten werken om het beste resultaat neer te zetten. Maar daar heb ik geen schrik van.”

Meer voetbalnieuws