66 start-to-runners halen de eindmeet

66 start-to-runners halen de eindmeet

66 start-to-runners halen de eindmeet

Print
Berchem - De districtsschepen voor Sport, Ann Bakelants, organiseerde dit jaar in samenwerking met atletiekclub BRABO en de Berchemse sportraad een start-to-run lessenreeks. Van de 104 deelnemers haalden maar liefst 66 sportievelingen de eindmeet.

Stuk voor stuk liepen ze vijf kilometer in twaalf weken. Op vrijdag 6 juni werden ze beloond met een receptie in dienstencentrum Huize Berchem, waarbij attesten en t-shirts met de stralende A ("zot van Antwerpen") werden overhandigd. De jongste en oudste deelnemer, respectievelijk 14 en 72 jaar, kregen samen met nog enkele andere deelnemers een loopboek cadeau van trainer Werner Havermans.

Tevreden lopers

Enkele sportieve 'start-to-runners' beslisten om te blijven lopen op de vaste tijdstippen: elke dinsdag en donderdag om 20 uur en op elke zondag om 10 uur op 'het Rooi'. Deze trainingen staan ook open voor nieuwe enthousiastelingen.

De lopers kunnen zich zo eventueel voorbereiden op de Bollekesloop, een loopwedstrijd doorheen Berchem en Antwerpen van 5 of 10 km. De wedstrijd vindt plaats op zondag 14 september vanaf 15 uur. De organisatoren van de Bollekesloop zijn brouwerij De Koninck, Antwerp Atletics, het district Berchem en de winkeliersvereniging het Hart van Berchem.


De 66 Berchemse start-to-runners.


Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio