Update: Geel en Mol-Wezel maandag rond de tafel

Update: Geel en Mol-Wezel maandag rond de tafel

Update: Geel en Mol-Wezel maandag rond de tafel

Mol - Racing Mol-Wezel en Verbroedering Geel gaan maandag rond de tafel zitten om een mogelijke samenwerking te bespreken. Ondertussen wil de derdeklasser snel duidelijkheid van het Molse gemeentebestuur, over de bereidheid om te investeren in de accommodatie.

Mols burgemeester Paul Rotthier: “Ik heb de verklaringen van voorzitter Van den Brande gehoord. Wij ontvingen onlangs een verzoek van de club om een gesprek te hebben met de gemeente, maar in die brief stond niet dat het dringend was. Nu zijn wij plots de cruciale factor. Ik ben niet gelukkig met de rol die de gemeente in dit verhaal toegemeten krijgt. Of we geneigd zijn de club te helpen? Ik weet niet eens wat ze wil. Daarvoor diende het gesprek dat begin juli gepland was. Maar nu moet het volgende week al. Ongehoord.”

Maandag zitten Geel en Mol-Wezel rond de tafel. De contacten tussen beide clubs lopen via Staf Van den Brande (Mol-Wezel) en Dirk Van Den Boer (Geel). Beiden werken samen in een advocatenkantoor. “Met wie we maandag aan de tafel zullen zitten, is niet zo duidelijk. Maar het moet snel gaan”, zegt Van den Brande. ”Als het tot een samenwerking zou komen, willen we onze supporters in het verhaal betrekken. Maar dat is nu nog voorbarig.”

Samenwerking met Dessel?

Nog dit: onlangs sprak Racing Mol-Wezel met reeksgenoot Dessel, om te bekijken of er tussen beide clubs een vorm van samenwerking mogelijk is. Voorzitter Armand Melis van Dessel: “Een zestal weken geleden hadden wij een gesprek met Mol-Wezel en toen is afgesproken dat we elkaar in de loop van komend seizoen zouden zien om de mogelijkheden af te tasten. Wij hebben geen schulden en bouwen een nieuw stadion in Dessel. Wij willen onze eigenheid bewaren. Maar ik begrijp de mensen van Mol-Wezel. Geel heeft een stadion én supporters, terwijl voetbal in derde met het publiek dat Dessel en Mol over de vloer krijgen, op termijn niet haalbaar blijft. Voor ons is Geel geen optie. Met Mol-Wezel valt in de toekomst te praten.”

RuNu/EV
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio