Leterme steunt kandidatuur WK voetbal 2018

Leterme steunt kandidatuur WK voetbal 2018

Leterme steunt kandidatuur WK voetbal 2018

Print
Premier Leterme heeft vandaag verschillende ontmoetingen gehad in het kader van de gezamenlijke kandidatuur van België en Nederland voor het Wereldkampioenschap Voetbal in 2018.

Eerder had de Premier al gesprekken met projectleider Alain Courtois. Daaruit bleek dat de Belgisch-Nederlandse kandidatuur een reële kans maakt. Na Afrika en Latijns-Amerika is het niet onwaarschijnlijk dat het toernooi in 2018 in Europa zal plaatsvinden, wat het aantal kandidaten aanzienlijk zou beperken. Voor het WK 2018 zijn er in België en Nederland in totaal tien stadions nodig met een minimumcapaciteit van 40.000 zitplaatsen. België streeft naar vier stadions van 40.000 zitplaatsen en één stadion van 60.000 zitplaatsen.

Deze namiddag ontmoette de Eerste Minister ook een delegatie van FIFA en UEFA met onder anderen Sepp Blatter en Michel Platini. Tijdens dat gesprek bracht de Premier ook de kandidatuur van België en Nederland ter sprake. Uit het contact is gebleken dat voorlopig nog geen andere landen hun kandidatuur hebben aangekondigd.

Op korte termijn lanceert Alain Courtois een mediacampagne in eigen land om de Belgische bevolking warm te maken voor de kandidatuur. De campagne mikt vooral op de jeugd. Het zijn immers de jeugdspelers van vandaag die ons land zullen moeten verdedigen in 2018. De gezamenlijke kandidatuur van België en Nederland moet ingediend worden tegen 31 december 2010. De Premier wil de kandidatuur zo veel als mogelijk ondersteunen.

MEEST RECENT