Open Vld eist beslissing over heraanleg Grote Markt

Lier - Open Vld wil dat het schepencollege tijdens de gemeenteraadszitting van maandag 23 juni de heraanleg van de Grote Markt op de agenda plaatst. De partij kiest voor geen verkeer achter het stadhuis en een parkeervrij marktplein.

“Het bestuur van Open Vld heeft unaniem beslist om voor het plan van architect Robberecht en studiebureau France te kiezen. Waarom? Omdat bijna alle adviesraden dit plan een ja hebben gegeven. Dit plan herwaardeert de Grote Markt ook weer als plein en linkt het aan het groen en het water van de Vismarkt en het Felix Timmermansplein”, zegt Open Vld-voorzitter Louis Weckx.

“Ook alle experts beschouwen dit plan als het beste. Bovendien kan je het in fasen uitvoeren, zodat je voorlopig nog doorgaand verkeer kan toelaten. In een latere fase kan je eventueel overschakelen naar een drastischer lussyteem wat de stad verkeersluwer zal maken”, zegt burgemeester Marleen Vanderpoorten (Open Vld).

Voorwaarden

Open Vld-Lier hecht wel twee voorwaarden aan de uitvoering van het plan. “Er moet onmiddellijk werk worden gemaakt van extra parkeergelegenheid in het centrum, bijvoorbeeld onder het binnengebied Antwerpsestraat - Markt -Florent Van Cauwenberghstraat en onder het oude zwembad op de Netelaan. Onze tweede voorwaarde is dat de stad doorrijdbaar moet blijven tot de Ring (R16) beter functioneert”, aldus Louis Weckx.

Het schepencollege bespreekt volgende week dinsdag de heraanleg van de Grote Markt. Burgemeester Vanderpoorten hoopt dat ze met een eensgezind standpunt naar de gemeenteraad kan. Hoe en zelfs of de bevolking daarna nog over het plan haar zeggetje mag doen, staat nog niet vast.

CVR

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio