Prince en Radiohead ruziën over YouTube-clip (Video)

De Amerikaanse zanger Prince heeft video van YouTube laten verwijderen. Het gaat om een bootlegopname van een optreden van de zanger. Maar Radiohead-zanger Thom Yorke protesteert tegen de verwijdering omdat Prince in het bewuste filmpje een cover brengt van Radiohead-klassieker 'Creep'.

ssimons

Prince coverde 'Creep' -een nummer dat Radiohead overigens nooit meer live speelt- op het Coachella Valley Music & Arts Festival. Een fan schoot beelden vanuit het publiek en zette die op YouTube. Prince vroeg via zijn platenfirma aan YouTube om de beelden offline te halen.

Radiohead-voorman Thom Yorke reageerde verbaasd toen hem naar een reactie werd vervraagd. "Echt? Heeft hij het laten blokkeren? Laat hem die blokkade maar opheffen. Het nummer is van ons." Het moet overigens wel gezegd worden dat Prince een eigenzinnige versie van het nummer ten gehore bracht. Zo werd het woord 'creep' bijvoorbeeld weggelaten. Voldoende om de verwijdering te mogen eisen of niet? Een zaak voor advocaten wellicht.

Prince liet het filmje verwijderen, maar er zijn nog andere beelden van Prince's versie van 'Creep' te bekijken op YouTube:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER