Paul Put kijgt villa en auto in Gambia

Paul Put, spilfiguur in de zaak-Ye, leeft als een prins in Gambia, het West-Afrikaanse land waar hij zopas aan de slag ging als bondscoach.

ssimons

De 51-jarige Antwerpenaar die in België voor drie jaar veroordeeld werd voor zijn rol in de omkopingszaak, heeft hoogstpersoonlijk van de president een luxueuze villa én een gloednieuwe wagen cadeau gekregen.

“Ik ben de president en het Gambiaanse volk heel erg dankbaar”, was de reactie van Paul Put. In België moest hij zich de afgelopen jaren nog schuil houden uit vrees voor de reacties na zijn rol in de omkoopaffaire rond Zheyun Ye. Van een Gambiaanse bevelhebber van het leger kreeg hij de sleutels overhandigd van een riante villa in een luxueuze wijk aan de kust. Een leuk optrekje met drie ruime kamers. Voorts werd een nieuwe Hyundai Saloon voorgereden, die Put meteen uitteste.

Put was volgens de lokale media zichtbaar trots, waarna de voorzitter van de Gambiaanse voetbalbond meteen het woord nam en stilletjes de druk opvoerde.

“Meneer Put, u wacht een grote uitdaging. Deze villa en auto werden u overhandigd opdat u de verwachte resultaten boekt: dat wil zeggen WK-kwalificatie.” Het salaris van Paul Put als bondscoach wordt overigens betaald door Africell, een telefoonmaatschappij in Gambia.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal