Vrouwenlijk in Bekkevoort levert vijfde aanhouding op

De politie pakte in verband met het opgegraven lijk in Bekkevoort een vijfde man op, ditmaal in het Nederlandse Kloosterzande. De Nederlandse autoriteiten leveren de 25-jarige verdachte, samen met een tweede man, aan ons land uit. Agenten plukten die tweede persoon in de loop van deze week van straat.

wverhaert

Op zes mei werd een akelige ontdekking gedaan in het Prinsenbos in Bekkevoort, namelijk het lijk van een 31-jarige Nederlandse vrouw die al enige tijd vermist werd. De actie volgde op een tip uit het Nederlandse criminele milieu.

In dat land zit Drazen Zabek uit Servië gevangen. De 45-jarige man wordt in een andere zaak verdacht van ontvoering. Hij is de leider van een sekte en gebuikte de bewuste villa in Bekkevoort als hoofdkwartier. Na een ondervraging door Belgische politiemannen, verdenken die de Serviër van opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg.

Ritueel?

Na een eerste autopsie op het lichaam van Renata Jonkers, dat in vergevorderde staat van ontbinding verkeerde, werden er geen duidelijke tekenen van geweldpleging gevonden. Het is dan ook onduidelijk in welke omstandigheden de vrouw om het leven kwam. Bepaalde bronnen hebben het over een mogelijk misgelopen ritueel van de sekte.

Vastgoed

Jobs in de regio