Torenproject Eilandje krijgt stilaan vorm

Torenproject Eilandje krijgt stilaan vorm

Torenproject Eilandje krijgt stilaan vorm

Print
Antwerpen - Minder dan een jaar na de voorstelling begint het torenproject 'Westkaai' op het Antwerpse Eilandje aan de Londenbrug al concrete vormen aan te nemen. Twee van de zes geplande torens sieren ondertussen al de Antwerpse skyline. Een groot deel van de appartementen zijn ook al verkocht aan particulieren.

De twee woontorens hebben hun geplande hoogte van 55 meter bereikt en er kan nu aan de afwerking begonnen worden. Vandaag zijn al meer dan 60 procent van de appartementen van torens 1 en 2 verkocht, maar pas tegen eind 2009 zouden ze uiteindelijk bewoonbaar zijn.

Pas dan zal gestart worden met de bouw van fase 2, met eerst de bouw van toren 4 en daarna toren 3. De bouw van de laatste torens is pas voorzien voor 2013.

Doorbraak voor het Eilandje

Over de bestemming van de verschillende torens is ook al meer duidelijkheid : torens 1, 2 en 3 hebben een pure residentiële functie, terwijl toren 4 gereserveerd is voor een senior living-project van 'Zilver Avenue'. Toren 5 en 6 krijgen naar alle waarschijnlijkheid een commerciële invulling, de bestemming ervan wordt later bepaald.

Het project 'Westkaai' is volgens de bezielers het grootste Antwerpse ontwikkelingsproject in jaren en moet bijgevolg, samen met de komst van het Museum Aan de Stroom (MAS) en de verbetering van de openbare voorzieningen, voor de langverwachte doorbraak van de havenbuurt het Eilandje zorgen.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio