Hooverphonic headliner op Villa Pace

Sint-Niklaas - Het heeft veel te lang geduurd, maar in september staat de Sint-Niklase trots Hooverphonic dan eindelijk op de Grote Markt. Het stadsfestival Villa Pace vindt plaats op 5, 6 en 7 september op drie locaties in de binnenstad.
De voorbije jaren deden al vele geruchten de ronde waarom Hooverphonic alweer niet op het Sint-Niklase stadsfestival Villa Pace stond. Net zoals het dEUS in Antwerpen verging, leek het ook in Sint-Niklaas dezelfde weg op te gaan met Hooverphonic. Dit jaar moeten de Sint-Niklazenaren echter geen verre horizonten verkennen om hun trots aan het werk te zien. De Sint-Niklase band is de grote blikvanger van Villa Pace 2008. Hooverphonic concerteert op zaterdag 6 september voor het eerst op de Grote Markt. Na dat concert volgt een groot vuurwerk.

Villa Pace, dat het muzikale luik van de Vredefeesten vormt, heeft nog een pak sterke namen op de affiche staan. Op vrijdag 5 september wordt het podium op het Sint-Nicolaasplein bevolkt door onder meer Lawijtstrijd-finalisten Billy The Kill en Heartattack Radio, The Kids, Peter Pan Speedrock en El Guapo Stuntteam. Die avond is er ook folk met een baleynbal op het Castrohof.

Op zaterdag 6 september neemt concertorganisator De Spiegel het Castrohof in met een reggae-affiche. Daarop staan onder meer Zion Youth en Omar Perry, de zoon van de legendarische Lee Scratch Perry uit Jamaica. Hij staat deze zomer ook op Couleur Café en Reggae Geel. Op het Sint-Nicolaasplein concerteren Winchester, The Tellers, Delavega en Jerboa. Op de Grote Markt verzorgt The Nico Van Gendt Project het voorprogramma van Hooverphonic.

Zondag is er vette funk op het Castrohof met het Israëlische The Apples en The New Mastersounds uit Engeland. Op de Markt vindt er een internationaal breakdancetoernooi plaats.

Villa Pace is meer dan muziek alleen. Ook dit jaar is er plaats voor een wereldmarkt, expo’s, een kinderdorp en nog veel meer. Het thema dit jaar is ’straffe eva’s’. Eva is een Afrikaans woord voor vrouw. Veel aandacht gaat dus op Villa Pace naar de positie van de vrouw. Maar ook Zuid-Afrika staat in de kijker, omdat Nelson Mandela dit jaar zijn 90ste verjaardag viert. En voor we het vergeten: uiteraard stijgen er tijdens dat weekend ook ballonnen op, in alle kleuren en vormen.

Joris VERGAUWEN
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio