Einde dreigt voor zaalvoetballiga

Sint-Niklaas - Het tekort aan sportinfrastructuur is groot in Sint-Niklaas. Voor de Sint-Niklase Zaalvoetballiga wordt die nood zelfs levensbedreigend. Er is geen sporthal meer voor de dertig zaalvoetbalploegen. Sportschepen Gaspard Van Peteghem (sp.a) maakt zich sterk dat de sporthal op De Ster alsnog gerenoveerd geraakt tegen september.
Sinds de omvorming van sportcentrum Bad Michel tot bowlingcentrum vergaat het de Sint-Niklase Zaalvoetballiga niet goed. Al drie jaar zoekt de liga naar een degelijke sportinfrastructuur, die bovendien ook nog eens een garantie op langere termijn biedt. ”Het eerste jaar na de sluiting van Bad Michel konden we terecht in de Sportschuur op De Ster, maar die zaal is eigenlijk absoluut niet geschikt voor zaalvoetbal”, schetst afscheidnemend voorzitter van de Sint-Niklase Zaalvoetballiga Dirk d’Hondt.

”Vorig jaar hebben we de stad gevraagd om een oplossing, en toen konden we terecht in de sporthal van de Presentatie voor één jaar. Dit seizoen konden we één avond in de nieuwe VTS-sporthal en één avond in de Broedersschool terecht, maar dat is nu ook gedaan. Blijkbaar hebben de scholen problemen met zaalvoetbal. Bovendien is er ook in de stedelijke sportzalen geen plaats. Het voortbestaan van de liga is heel onduidelijk. Vanavond (woensdag, red.) is er nog de bekerfinale, en het is goed mogelijk dat dit de laatste zaalvoetbalwedstrijd wordt in Sint-Niklaas. Jammer dat meer dan 250 mensen hun hobby niet meer kunnen uitoefenen in hun eigen stad door een gebrek aan sportinfrastructuur.”

Schepen van Sport Gaspard Van Peteghem (sp.a) probeert de zaalvoetballiga toch in leven te houden. ”We gaan de sporthal op De Ster snel renoveren. Er komt een nieuwe vloer, die zowel voor rolschaatsen, basketbal als zaalvoetbal geschikt is. Ook komt er een nieuw dak, nieuwe verlichting en een volledig nieuw sanitair. Normaal gezien is alles klaar in september.”

Joris VERGAUWEN

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio