Meerlenhof definitief gered

Hoboken - Het kasteeltje en het parkdomein Meerlenhof zijn gered. De verkavelaar DPM heeft van de rechter over de hele lijn ongelijk gekregen. Gemeenteraadslid Youssef Slassi (sp.a) deelde het nieuws aan de actievoerende buurt mee.

Het kasteeltje Meerlenhof en het parkje dreigden verkocht en volgebouwd te worden. Maar een actieve buurt heeft daar een stokje voor gestoken en stad Antwerpen moest noodgedwongen op haar stappen terugkeren.

Het begon allemaal met voormalig schepen Hugo Schiltz. De verkoop zou het pensioenfonds spekken. CD&V-schepen Marc Van Peel erfde dit dossier. Verkavelaar DFM betaalde 100.000 euro aan de stad om Meerlenhof vol te bouwen. Maar zowel DFM als Antwerpen verkeken zich op de slagkracht van de buurt die zelf een andere koper zocht die het domein zou respecteren. Umicore was het alternatief. Onder druk van de buurt veranderde Antwerpen het geweer van schouder en beschermde het park op de valreep.

Youssef Slassi: “Verkavelaar DFM zag haar makkelijke winst wegsmelten en vroeg aan de rechter om compensatie. Alle juridische middelen zijn intussen uitgeput en is de interesse van Umicore voor Meerlenhof geluwd. Directeur Hugo Morel: “Ons doel, het park Meerlenhof redden samen met de buurt, is gelukt. Door de lange juridische strijd is het kasteeltje niet meer functioneel in ons bedrijf. We hebben noodgedwongen intern naar andere oplossingen gezocht.”

Ria Nilis van SOS-Meerlenhof: “Wat het kasteeltje betreft, zijn we terug naar ‘af’. Heel het Meerlenhof-verhaal en de stugge houding van de stad die niet naar de bewoners wilde luisteren heeft er wel voor gezorgd dat CD&V minstens één zetel in de districtsraad verloren heeft.”

Hugo WILRI
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio