Kinderhoek op het strand

Boechout - Beach Town begint aan zijn derde seizoen. Met een aparte kidz-corner op het strand en kinderanimatie richten de organisatoren zich dit seizoen vooral op gezinnen. Maar ook sportievelingen zullen zich op het Boechoutse strand kunnen uitleven.

Het strand in de groene rand van Boechout is nagenoeg duizendvijfhonderd vierkante meter groot. “Het concept blijft ondanks een aanzienlijke facelift van ons terrein nagenoeg ongewijzigd: beachsporten, een heerlijk bedrijfsfeest houden en lekker ontspannen in een prachtig kader”, zegt organisator Tim Van Mierlo. “Als nu ook nog het weer wil meezitten…”

“Veel meer dan ons eerste jaartje in Mortsel merkten we in Boechout dat Beach Town vooral overdag een familiegebeuren is. En daar willen we op inzetten. In de zomervakantie richten we een fijne Kidz-corner in op ons strand. En op tijd en stond organiseren we kidzdagen met kinderanimatie, springkastelen enzomeer", aldus Van Mierlo.

De sporters kunnen weer terecht op onze sportvelden en nieuw is dat iedereen uit Boechout dit, mits reservatie, heel de zomer lang gratis kan doen. We verwelkomen op ons strandje dit jaar ook een nieuwe discipline, petanque”, vervolgt Van Mierlo. Verder zijn op een groot scherm ook de grote sportmanifestaties van de komende zomer te volgen, zoals het EK voetbal en de Olympische Spelen in Peking.

Toernooien

Dit jaar vinden op Beach Town ook vier toernooien plaats. Op 14 en 15 juni is er het Salitos Beach Volley Championship, met de top van de nationale beachvolley-competitie. Op 21 en 22 juni vindt de Passe Partout Beachsoccer Cup plaats, waar toppers uit het nationale veldvoetbal het opnemen tegen kleppers uit de zaal-en strandcompetitie. Met ook een galamatch met BV’s en ex-internationales, ten voordele van vzw De Speelhoeve. Op 13 juli mag het Boechoutse bedrijfs-en horeca-leven zich uitleven op onze sportvelden. En op 23 augustus staat de Omni Beach Cup op de agenda, waar alle Boechoutse verenigingen het tegen elkaar opnemen in een beachsportcompetitie.

Beach Town is makkelijk bereikbaar via de N10 (Liersesteenweg-Provinciesteenweg), de centrale verkeersas tussen Lier en Antwerpen. Eerstdaags worden in de ruime omgeving van Boechout wegwijzers geplaatst die iedereen moeten begeleiden. Er komen dit jaar ook een kleine honderd extra parkeerplaatsen.

Beach Town, Olieslagerijstraat 14b, Vremde, 0479-48.59.79 - ma-vr 16-00.30u, za-zo 14-2u - www.beachtown.be

Ludwig VAN GELDER
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio