Gratis koffie voor sms

Berchem - Voor Adil is het vandaag een grote dag. Dan beslissen de VT4-kijkers van het programma Can you duet? of hij de zangwedstrijd gewonnen heeft.Als het aan zijn achterban ligt, wint Adil zeker. De stem van het publiek zal donderdag beslissend zijn en daarom hebben zijn neven Faisal en Moustapha een aantal acties opgezet om stemmen te ronselen.

Toen de neven vorige week vernamen dat Adil een finaleplaats bemachtigd had, lieten ze posters en flyers drukken en deelden die overal in Antwerpen uit. In de Edegemse broodjeszaak ’t Bezemke, die uitgebaat wordt door Adils nicht Warda, krijgen de klanten een gratis koffie als ze per sms op Adil stemmen. “Er zijn maar weinig Antwerpenaars die een finaleplaats kunnen bemachtigen in zo’n zangwedstrijd, dus we hopen dat heel Antwerpen op hem stemt”, zegt Faisal.

Maar hij heeft wel het gevoel dat Antwerpen achter hem staat. “Iedereen die we kennen, proberen we te overhalen om op Adil te stemmen. Onze familie, zijn vrienden, medeleerlingen van Adil, klanten van ’t Bezemke en ook de spelers van de voetbalploegen waarin Adil en ik spelen.” Zowel Moustapha als Faisal hebben het gevoel dat hij het wel zal halen. “En anders is de finaleplaats toch ook een heel mooi resultaat”, vindt Faisal. “En Natalia is ook niet gewonnen met Idool”, merkt Moustapha fijntjes op.

Platencontract

Als Adil vandaag inderdaad wint en zo een platencontract in de wacht sleept, komt er natuurlijk nog een groot feest, maar zo ver willen de neven nog niet denken. Vandaag zakken ze met een delegatie van meer dan zeventig familieleden en vrienden af naar de opnames. “We hebben T-shirts en spandoeken laten maken. Het wordt sowieso een groot feest!”

Adil zelf neemt het rustig op. “Ik ben niet zo zenuwachtig als voor de eerste opnames, maar dat zal net voor ik op moet wel veranderen”, lacht hij. Adil is een vriendelijke jongen, zonder de sterallures die je misschien zou verwachten. “Ik heb veel geleerd door vorig jaar mee te doen aan Idool”, vertelt hij. “Maar een duet is toch nog altijd iets anders dan alleen zingen.” Maar hij heeft vertrouwen in zijn partners. “Ze zijn allebei heel erg goed en ook de liedjes die we moeten zingen liggen me.”

Iedereen kan nog tot en met de uitzending op donderdag stemmen op het duo dat moet winnen. Je kan kiezen voor het duet van Adil en Sara door ‘Duet 2’ te sms-en of voor het duet van Adil en Magaly door ‘Duet 3’ te sms’en naar 3231. Meer informatie over Adil, de andere kandidaten en de stemming op www.vt4.be/canyouduet.

Aline SAX
Can you duet?, donderdag 20.35u, VT4. Uitslag om 22.55u.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio