Staatsieportretten districtshuis verwijderd om esthetische redenen

Deurne - De portretten van koning Albert en koningin Paola hangen niet meer in de raadzaal van het Deurnese districtshuis. “Enkel om esthetische en praktische redenen”, zegt de voorzitter van de districtsraad Frank Geudens (sp.a).

Vorig jaar was er in verschillende gemeente- en districtsraden heel wat heisa over het al of niet laten hangen van de staatsieportretten van koning Albert en koningin Paola. In de stad Mortsel verdween het vorstenpaar het eerst uit de raadszaal. Onlangs verhuisden de portretten van Albert en Paola in alle stilte van de raadzaal van het districtshuis naar het kantoor van Frank Geudens. “Wat maakt het nu uit waar die portretten hangen”, reageert Geudens. “Dit was geen politieke beslissing, de districtsraad heeft wel andere dingen om over te debatteren.”

Volgens Geudens wordt het districtshuis hersteld in de sfeer zoals het aanvankelijk was en moesten de portretten daarvoor weg uit de raadzaal. “De portretten hangen nu in mijn bureau, we zullen nog zien waar ze uiteindelijk terecht komen. Ze hangen niet in de weg, al zijn er mooiere dingen die je aan de muur kan hangen. Uiteindelijk hangen er nu ook enkele prachtige foto’s die over enkele jaren ook worden vervangen door iets anders.”

Borstbeelden

“Maak hier toch geen grote zaak van, er werd ook een mooie tinnen schotel verwijderd, en daar heeft niemand problemen mee. De borstbeelden van de oud-burgemeesters werden ook ergens anders bij elkaar gezet en daar doet geen mens moeilijk over. Wat nu gebeurd is, is een puur technische en esthetische ingreep”, besluit Geudens.

MdSw
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio