Verslaafde wou vrouw doden

Schelle - Als het van de aanklager afhangt, loopt een 24-jarige man uit Schelle straks vier jaar cel op. Onder invloed van speed probeerde hij vorige zomer zijn partner te doden.

De speedverslaving van Albert H. zorgde al meermaals voor spanningen in zijn relatie. In de nacht van 25 op 26 augustus 2007 liep een ruzie zwaar uit de hand. Hij greep zijn vrouw bij de keel. Daarna nam hij een stroomstoottoestel en stuurde 1000 Volt door haar lichaam. “Als je mij verlaat, maak ik er een eind aan en neem ik je mee”, klonk het in paniek. Net op tijd staakte hij zijn moordpoging en kwam zij weer bij bewustzijn.

De man was naar de kade in Niel gereden, waar de politie hem oppakte. Voor de procureur had Albert H. duidelijk de intentie om zijn vrouw te doden. Zij eist drie jaar cel. Tijdens het onderzoek ontdekten speurders dat hij drugs gebruikte, maar ook verkocht, hoewel hij dat ontkent. In het dossier rond drugshandel eiste de aanklager voor Albert H. en Bart K. (35) uit Schelle telkens één jaar en 5500 euro boete. Advocaat Eric Boon acht een residentiële opname voor het drugsprobleem van Albert H. nuttiger dan hem opnieuw naar de cel te sturen. Vonnis op 25 juni.

SdK
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio