Duo trok spoor van vernieling

Hemiksem - Twee twintigers mochten woensdag aan de rechter komen uitleggen wat hen bezielde toen ze in 2006 een spoor van vernieling trokken door Hemiksem. Ze staken ook twee auto’s in brand. De procureur eist straffen tot achttien maanden cel.
In de nacht van 12 op 13 februari 2006 trokken Niels S. (21) uit Hemiksem en zijn kameraad Pascal J. (22) uit Schelle op ‘crashtour’ door Hemiksem. Ze goten benzine rond twee auto’s die met behulp van papieren zakdoekjes in brand werden gestoken. Met een noodhamer die ze stalen uit een bus, sloegen ze 35 autoruiten aan diggelen. Uit sommige wagens namen ze boorddocumenten of de radio mee. Ook de ruiten van het station sneuvelden, net als de lichten aan de spoorwegovergang.

Op 1 april trok Niels S. alleen op ‘crashtour’, zoals procureur Boumans het noemde. Toen beschadigde hij onder meer vijf auto’s en stal een gsm en een portefeuille. Voor hem vraagt ze achttien maanden en 550 euro boete. Pascal J. riskeert vijftien maanden en 550 euro. De schadeclaim van de gedupeerden loopt in de duizenden euro’s. Het duo bekende alles.

Vonnis op 26 juni.

SdK
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio