Nepagenten viseren buitenlanders

Antwerpen - In zes maanden maakte een Oost-Europese dievenbende een twintigtal slachtoffers in het Antwerpse. In de buurt van de automarkt op de A12 en in de diamantwijk beroofden ze nietsvermoedende buitenlanders.

Op 12 mei werd een 52-jarige rabbijn uit Israël door twee mannen tegengehouden in de Simonsstraat. Het duo deed zich voor als agenten en fouilleerde de rabbijn. Die merkte later dat zijn geld gestolen was.De rabbijn is naar alle waarschijnlijkheid een van de slachtoffers van een Oost-Europese dievenbende. De politie vermoedt dat de bende al een zestal maanden actief is in het Antwerpse.

De bende viseerde al meermaals mensen die een bezoek brachten aan de Wilrijkse automarkt. Die mensen hebben vaak veel geld op zak. Ze stellen zich voor als agenten en zeggen dat ze een drugscontrole zullen doen. Als ze geld vinden, gaan ze er als de bliksem vandoor.
In de diamantwijk gebruiken de criminelen een licht verschillende methode. Een bendelid spreekt een potentieel slachtoffer aan en vraagt hem of haar naar de weg. Plots duiken twee of drie handlangers op. Ze tonen een kaart en bevelen een controle. Ook hier zoeken de dieven naar geld.


Jas kwijt

Bij een van de feiten verloor een verdachte zijn jas met gsm en persoonlijke papieren. Zo kon de politie twee Roemeense daders identificeren. Constantin Nitescu is 26 jaar en struis gebouwd. Florin Dimitru is 29 en slank. Van twee van de nepagenten kon een robotfoto worden gemaakt. De baas van de bende is 25 à 30 jaar en ongeveer 1,80 meter. De tweede is 30 à 35 jaar en ongeveer 1,70 meter.


PeDM
Wie nuttige informatie over de bende heeft, kan de speurders bereiken via het gratis nummer 0800-91.119 of via opsporingen@politie.be.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio