Feesten op Mechelse 'rode plein'

Mechelen - Aan enthousiasme ontbreekt het de middenstand rond de Veemarkt in Mechelen niet. Met drie evenementen zorgen de handelaars deze zomer voor gratis muziek en plezier in de binnenstad. “Het plein en de straten errond zijn niet de makkelijkste in de stad. Maar de dynamiek straalt eraf. Een gezellig en mooi rood plein hebben we graag”, zegt schepen van Middenstand Caroline Gennez (sp.a).

Sinds een jaar is er op de Veemarkt, in de volksmond ook wel het ’rode plein’, het Vadderikcomité. “Ons ledenaantal is gestegen van dertig tot vijftig”, zegt Guido De Coninck. Samen met Kris Dens van restaurant Yam Mie Yam is hij een van de drijvende krachten achter de festiviteiten om meer leven in de brouwerij te krijgen.

Eerste afspraak op de agenda is Vee-iësta op vrijdag 27 juni om 19u. “Met Lunes, Candela y Canela en het Septeto trio los dos met Jonas Vinent bieden we een mix van Zuid-Amerikaanse muziek”, vertelt Dens. Precies een maand later, op vrijdag 26 juli, is er een Salsa Party. “Deejay Rubio en de Mechelse percussionist Kenza kleuren ons Cubaans Havana- en salsafeest.”

Guido De Coninck kijkt al uit naar de Rock&Roll Party op vrijdag 29 augustus. “Het meest sublieme paar dat komt dansen onder ons Mechels Atomium krijgt een fles champagne cadeau. We hebben ook een look alike van Elvis te gast.” Kinderen en jongeren tot achttien krijgen de kans om de Sint-Romboutstoren te voltooien, een idee van Marie-Louise Grouwet. Voor de makers van de origineelste tekeningen zijn er boekenbonnen van Salvator te winnen.

Sven VAN HAEZENDONCK
www.vadderik.be
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio