Hemiksem verkoopt uit

Hemiksem - Vzw Dienstencentrum, Ivebic Hemiksem-Schelle, maar vooral ook de inwoners en handelaren willen op zondag 1 juni laten zien dat Hemiksem leeft. Onder dat motto vindt die dag een grote tweedehandsverkoop plaats en kom je in de straten ook mimespelers, gekke fietsen, een portrettekenaar en muziekbandjes tegen.
Tweedehands verkopen thuis en garageverkopen - zeg maar een andere, aparte versie van de rommelmarkt - zijn de jongste tijd steeds meer in. Dat hebben ze vorig jaar ook in Hemiksem gemerkt. Liefst 175 deelnemers waren voor de allereerste editie ingeschreven. Daarom werd besloten het evenement dit jaar niet alleen te herhalen, maar ook uit te breiden.

Tijdens de tweede editie brengen verspreid over de hele gemeente meer dan 250 deelnemers in hun garage of aan de voordeur afgedankte, maar nog bruikbare spullen aan de man. Vanaf kwart voor tien ’s morgens is aan de centrale vertrekplaats op de Gemeenteplaats de brochure met alle adressen en activiteiten verkrijgbaar. Er staat ook een verkoopstand met oude boeken van de bibliotheek.

Ivebic, de intergemeentelijke vereniging voor bibliotheek en cultuur, heeft gezorgd voor straatanimatie. Op verschillende locaties en tijdstippen vind je mimespelers (Gemeenteplaats, Beukenlaan, Callebeekveer), een portrettekenaar (Irisweg, hoek Europalaan-Atletiekstraat), gekke fietsen (hoek Europalaan-Atletiekstraat), een kinderschminkstand (Creadolaan) en muziek met het ’Klein Corps’ van harmonie de Verenigde Vrienden. Om 17.30u vindt op de Gemeenteplaats een slotevenement plaats met The Funky Street Band.Ook een aantal middenstanders verleent graag zijn medewerking en zet de deuren open met speciale aanbiedingen. Ontdek niet alleen de springkastelen, maar onder meer ook de limousine van Euromillions.

Ten slotte hebben de organisatoren een zoektocht uitgewerkt om de deelnemers meer met elkaar te verbinden. Na de editie van vorig jaar was gebleken dat een aantal verkopers te veel geïsoleerd was. Wie de meeste juiste cijfers vindt, gaat naar huis met een van de waardebons. Voor de deelnemers aan de verkoop wordt tijdens het slotevenement een aanwezigheidsprijs getrokken.

Bart ROGGEMAN
Hemiksem Leeft!, 10-17u.
Info: 03-887.72.42
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio