“Vuilnisbakken trekken nog meer afval aan”

Nijlen - Tijdens de vorige gemeenteraad hebben Ferdi Heylen (Groen!) en René Van Goubergen (Open Vld) aangedrongen op meer vuilbakken aan bushaltes en ook meer blikvangers langs wegen. Het gemeentebestuur wil daar niet van weten.

De extra vuilbakken en blikvangers zouden het probleem van sluikstorten moeten verminderen, vinden de leden van de oppositie. Maar zo denkt de meerderheid er niet over. Schepen van Milieu Carrie Verelst (CD&V) denkt dat meer vuilbakjes juist voor méér afval zullen zorgen.

”Dat er veel afval rondslingert in onze gemeente is waar, maar dat probleem stelt zich ook in andere gemeenten. Maar als we meer vuilbakken plaatsen, zal er ook meer afval worden achtergelaten. De mensen nemen dan hun huisvuil mee om het daar te dumpen. De inwoners kunnen hun afval het best gewoon meenemen naar huis”, aldus Verelst.

Volgens de schepen zal er wel strenger opgetreden worden tegen sluikstorters. ”Die zullen effectief boetes krijgen. Op die manier moet de mentaliteit veranderen”, aldus Verelst.

BePr

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio