Deskundigen vinden brandhaarden in Sauna Imelda

Deskundigen vinden brandhaarden in Sauna Imelda

Deskundigen vinden brandhaarden in Sauna Imelda

Mechelen - Alles wijst erop dat de zware brand in sauna Imelda in Heffen (Mechelen) dinsdagochtend werd aangestoken. “We hebben verschillende brandhaarden aangetroffen”, zegt substituut Erika Colpin van het parket.

Het was een deskundige die de brandhaarden in het uitgebrande complex aan de Steenweg op Blaasveld ontdekte. De federale politie kwam ook ter plaatse met speurhonden om na te gaan of er brandversnellers werden gebruikt. Dat blijkt het geval. “Het onderzoek gaat voort. Of het om een inbraak gaat, is nog niet duidelijk. Niemand is voorlopig in verdenking gesteld”, aldus Colpin.

Zaakvoerster Sara Van den Eede, dochter van Imelda Hermans, reageerde zwaar aangeslagen toen ze dat nieuws hoorde. “Ik kan dat niet geloven. Hoe is zoiets mogelijk? Ik ken niemand die ons zoiets zou willen aandoen”, zegt ze. Haar man Gunther Verelst was die nacht als een van de eersten ter plaatse. “We waren gewekt door het stil alarm. Omdat we al meer inbraken hebben meegemaakt, is hij met een baseballknuppel en pepperspray naar daar getrokken. Hij is iemand die van niks of niemand bang is. Toen hij een minuut later aan de sauna arriveerde, belde Gunther om te zeggen dat het geen inbraak maar een brand was. De brandweer was zelfs al ter plaatse. Hij moest de deur voor hen opendoen, want alles was afgesloten”, vertelt Sara.

SVH
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio