Buren vragen vernietiging bouwvergunning serviceflats

Kasterlee - Een projectontwikkelaar wil volgend voorjaar starten met de bouw van 97 serviceflats voor senioren in de Stenenstraat in Lichtaart (Kasterlee). Tegen het project loopt nu al een procedure bij de Raad van State.

De Kastelse projectontwikkelaar A-Positive kreeg een vergunning voor de bouw van het woon-, zorg- en leefcentrum Hof ter Duinen met 97 serviceflats in Lichtaart. Twee buren hebben aan de Raad van State zowel de schorsing als de vernietiging van de bouwvergunning gevraagd.

Behoefte

Voor de dienst- en zorgverlening in het centrum gaan het Wit-Gele Kruis en Landelijke Thuiszorg samen een vzw aan. “Dat is een absoluut unicum”, zegt zorgmanager Leen Neirinck van Landelijke Thuiszorg. “Met ons engagement willen we duidelijk maken dat Hof ter Duinen geen puur commercieel initiatief is, zoals de buren aangeven."

A-Positive wil het project in drie fases bouwen. Het merendeel van de 97 wooneenheden is bestemd voor alleenstaanden. “De helft van de oppervlakte is voorbehouden voor zorgpunten en gemeenschappelijke ruimtes. Dit wordt geen hoog appartementencomplex en is zelfs ietsje lager dan het vroegere rusthuis Sancta Lucia op dit perceel”, zegt Patrick Snoeckx van A-Positive.

“De uitspraak over de schorsing volgt wellicht dit najaar. We hebben er wel vertrouwen in omdat geen enkele adviserende instantie een negatief advies gaf. Er is gewoon een demografische behoefte aan een woon-, zorg- en leefcentrum”, aldus nog Patrick Snoeckx van A-Positive.

Hans OTTEN
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio