Zorgboerderij opent staldeuren

Beerse - Bart Jochems (28) en zijn vrouw Karin Quirynen (28) stellen zondag hun boerderij open voor het grote publiek. Het dynamische koppel baat op Wetschot in Vlimmeren (Beerse) een zorg- en een educatieve boerderij uit.

Nadat Bart Jochems in 2000 het landbouwbedrijf van zijn ouders heeft overgenomen, is vrouw Karin gestopt met haar job als ergotherapeute. Toch wilde ze in die zorgsector actief blijven. “Daarom openden we een zorgboerderij. We vangen drie personen met een licht mentale handicap drie dagen per week op in de boerderij”, vertelt Karin Quirynen. “We schakelen hen in als hulp op het bedrijf. Zo mogen ze de kalfjes eten en drinken geven en het stro verspreiden.”

Bart en Karin hebben zelf twee zoontjes, Quinte (4) en Benthe (1). Een derde baby is op komst. De liefde voor kinderen uit zich ook in de uitbating van Hofkoedoe, een educatieve boerderij. “Vorig jaar zijn we met Hofkoedoe begonnen. Onze boerderij is in Vlaanderen een ambassadeur waar schoolgroepen terechtkunnen”, vervolgt Karin Quirynen. “De kinderen krijgen een rondleiding op de boerderij. Zo leren ze dat de melk van de koeien komt en niet rechtstreeks in de winkel staat. Voor veel kinderen blijft een boerderij toch een beetje een ver-van-mijn-bed-show. Ik bekijk de opvang van gehandicapten en kinderen niet als extra werk, maar veeleer als een hobby”, meent Karin.

De Landelijke Gilde van Vlimmeren nodigt het publiek op zondag 1 juni uit om van 11u tot 18u een kijkje te komen nemen op de boerderij, Wetschot 36 in Vlimmeren.

Bart VAN DEN LANGENBERGH
www.hofkoedoe.be
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio