Charlie’s draait foute muziek

Geel - Karel Vercammen (33) en zijn vriendin Lotte Van De Ven (20) verwelkomen vanavond, donderdag, de eerste gasten in de gloednieuwe horecazaak Charlie’s in De Billemontstraat in Geel. De vroegere uitbater van het uitgebrande muziekcafé ’t Verdict gooit het over een andere boeg. Hij mikt op een ouder publiek in een totaal vernieuwd café met een toog van bijna 50 meter.
De dag voor de grote opening heerst een typische zenuwachtigheid in café Charlie’s op de hoek van De Billemontstraat met de Pastoor Van Neylenstraat. In het gebouw stonden voorheen biljarttafels van snookerzaak Empire, maar daar is niets meer van te merken.

“We hebben alles veranderd. In het eerste gedeelte van Charlie’s kunnen klanten rustig iets drinken. In het tweede en langste gedeelte draaien we disco, heerlijk foute muziek, oldies en schlagers. We mikken op een publiek dat ouders is dan 25, een generatie die nog graag uitgaat, maar niet veel mogelijkheden heeft in Geel.”

Trendbreuk

Pronkstuk van de nieuwe zaak is een toog van 47 meter. “Volgens mij is het een van de langste togen in de provincie Antwerpen en misschien zelfs daarbuiten. Het is duidelijk dat er personeel nodig is om een dergelijke toog te bemannen. Er komen ook portiers. We houden het graag fatsoenlijk. Daar gaan deze mensen op toekijken”, aldus Karel Vercammen.
Hiermee kiest de uitbater voor een trendbreuk. Acht jaar baatte hij muziekcafé
’t Verdict in de Lebonstraat uit. Het café had geen al te beste reputatie. Na een inbraak eind december brandde de zaak helemaa uit.

“Ik ben acht jaar ouder geworden. Toen ik met ’t Verdict begon, was ik nog maar 24. Een mens leert in al die jaren”, besluit Karel Vercammen.

Kennismaken met Charlie’s kan tijdens een receptie donderdag van 19u en 22u.

Willy VAN DEN BERGH
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio