Nieuwe zoektocht naar uitbater ‘t Schaliken

Herentals - De stad Herentals lanceert binnenkort een nieuwe concessie-oproep voor de uitbating van het cultuurcafé in ’t Schaliken op de Grote Markt. De stad heeft er goede hoop in dat er zich nu wel valabele kandidaten aandienen.

Het eerste seizoen van het cultuurcentrum ’t Schaliken bracht heel wat volk op de been. De stad hoopt dat kandidaat-uitbaters inzien dat de exploitatie van het cultuurcafé, in de vroegere brouwerij op de markt, rendabel kan zijn. Daarom schrijft Herentals in het najaar de concessie opnieuw open. “Er is in ieder geval meer belangstelling dan twee jaar geleden”, zegt burgemeester Jan Peeters (sp.a). “Bij de eerste oproep waren er geen kandidaten.”

Het struikelblok is dat het cultuurcafé nu een kale ruimte is die nog helemaal moet worden aangekleed. Volgens de burgemeester is het niet correct dat de concessionaris bij de eerste oproep voor die kosten moest opdraaien, terwijl de stad nu zelf met geld klaarstaat voor die werkzaamheden. ”Het was toen ook de bedoeling om met de kandidaat te onderhandelen over de afwerking en de verdeling van de kosten. In onze begroting is er een krediet voor die afwerking, maar het aansnijden ervan hangt af van het overleg met de kandidaten.”

HO
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio