Oppositie laakt alcoholverbod

Sint-Niklaas - De gemeenteraad heeft de nieuwe politieverordening over de verkoop van sterke drank goedgekeurd. De acht Sint-Niklase nachtwinkels mogen vanaf 16 juni tot 15 september geen drank van meer dan 22 procent alcohol meer verkopen na 21 uur.
Oppositiepartijen Open VLD en Vlaams Belang waren daar niet mee akkoord. ”Dit verbod zal er niet voor zorgen dat overlast vermindert”, stelde Open VLD-raadslid Ronny Suy. ”Dit is als schieten op de garçon die slecht eten brengt en de kok ongemoeid laten.”

Repressief

”De wereld op zijn kop”, vond ook VB-raadslid Frans Wymeersch. ”In plaats van jongeren te verbaliseren, worden de nachtwinkels aan banden gelegd. Er wordt repressief opgetreden tegen nachtwinkels, maar niet tegen wildplassers, dronken mensen en vandalen. Ook het vrij ondernemerschap wordt hierdoor gekortwiekt.”
Burgemeester Freddy Willockx (sp.a) reageerde bits.

”Het VB kan duidelijk niet kiezen tussen haar kiezers-dronkaards en zijn aversie voor nachtwinkels. Het enige dat we beogen, is het uitgaansleven beter regulariseren en het parallelle circuit van de alcoholverkoop wegwerken. Het gaat niet om pils, maar om sterke drank.”

JoVe

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio