OCMW voert één dagprijs in

Beveren-Waas - Het OCMW van Beveren voert vanaf 1 juni een nieuw opnamebeleid in voor zijn rusthuizen. De dagprijs voor niet-Beverenaars wordt afgeschaft. Het OCMW wil bejaarden zolang mogelijk in hun thuissituatie houden.
Vanaf 1 juni geldt voor de rusthuizen van het Beverse OCMW nog één tarief. Een alleenstaande op een eenpersoonskamer betaalt dan 39,64 euro per dag. Voor een echtpaar bedraagt de dagprijs 59,37 euro. Alleenstaande bejaarden kunnen in crisissituaties opgevangen worden in een- of tweepersoonskamer. Zij betalen dan 35,67 euro. Die bedragen zijn aan de huidige index aangepast.

“Dankzij het nieuwe opnamebeleid kunnen we tegemoetkomen aan de noden door met twee chronologische wachtlijsten te werken”, legt OCMW-voorzitter An Cools (CD&V) uit. “Het is in de eerste plaats de bedoeling om bejaarden zolang mogelijk in hun thuissituatie te houden. Dat gebeurt in combinatie met de uitbreiding van de thuiszorgmogelijkheden. We willen op termijn ook het aantal zwaar zorgbehoevende bejaarden in De Notelaar optrekken van 50 naar 75 procent. Met het huidige personeelsbestand is dit haalbaar. We zullen de situatie na enkele maanden evalueren en eventueel bijsturen.”

YV
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio