Aanrijding in Moscou voor blinden en slechtzienden

Aanrijding in Moscou voor blinden en slechtzienden

Aanrijding in Moscou voor blinden en slechtzienden

Print
Tijdens de 35ste editie van het Filmfestival Gent staat de succesvolle Vlaamse film Aanrijding in Moscou in een speciale voorstelling voor blinden en slechtzienden op het programma. De voorbije jaren waren ook al De Zaak Alzheimer en De Hel van Tanger voor blinden en slechtzienden te zien op het festival. De filmvoorstelling is een initiatief van de vzw De Vrienden der blinden in samenwerking met distributeur KFD en het Filmfestival Gent.

Via de filmvoorstelling wil het Filmfestival Gent en de vzw Vrienden der Blinden blinden en slechtzienden laten genieten van het medium film, maar ook visueel gehandicapten uit hun isolement halen door ze te integreren in activiteiten die voor hen op het eerste gezicht onbereikbaar zijn. Tijdens de voorstelling krijgt het publiek een speciale commentaarstem te horen die gemonteerd wordt tussen de dialogen op de geluidsband. Zo kunnen blinden en slechtzienden volgen wat er op het scherm gebeurt. De voorbije twee jaar kenden deze speciale voorstellingen een ruime opkomst en de enthousiaste reacties van het publiek vormen een bijkomende motivatie om hiermee verder te gaan.

Vlaamse hit

Dit jaar werd gekozen voor Aanrijding in Moscou van Christophe Van Rompaey naar een scenario van Jean-Claude Van Rijckeghem en Pat Van Beirs. De film, met Barbara Sarafian, Johan Heldenbergh en Jurgen Delnaet in de hoofdrollen, is een hit in de Vlaamse bioscopen en is geselecteerd voor de Semaine de la Critique in Cannes waar de film in de smaak viel van het internationale publiek.

De speciale voorstelling van Aanrijding in Moscou voor blinden en slechtzienden vindt plaats op dinsdag 14 oktober om 15u in Kinepolis Gent. Inschrijven kan via: p.seghers@amisdesaveugles.be

.

Nu in het nieuws